Top

Seamore Unit

Client:                   N Devon Healthcare Trust

Value:                    £2.2m

Location:               Barnstaple, North Devon

Date:                     2012 – 2015

 

NHS staff and a Project Board developed the briefing with representatives of clinicians, fundraisers and users.

The challenge in the design of the building was to create as protective and private building in a restricted site next to a large existing hospital block. The design solution was to wrap the building around a sheltered courtyard and to enclose the site with a sinuous perimeter wall. Consulting rooms look out onto a private garden that patients can spend their time in before and after their sometimes lengthy treatment. By stepping the roof section, the design lets sunlight into the corridors and daylight into the treatment room.

Category:
Call David Wilson Partnership now